Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці інформують яремчанців про можливість легалізації неоподаткованих статків

опубліковано 02 серпня 2022 о 13:45

Під час чергової зустрічі з платниками податків начальник Яремчанської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Юрій Вередюк розповів про можливість громадян легалізувати свої неоподатковувані статки. Податківець наголосив, що скористатися одноразовим добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти. Для цього фізичні особи повинні до 1 вересня 2022 року подати одноразову добровільну декларацію до податкової служби та сплатити одноразовий збір. У декларації не потрібно зазначати інформацію про джерела отримання об’єктів декларування. При цьому, у разі декларування об’єктів, що знаходяться за межами України, декларант зобов’язаний документально підтвердити вартість об’єктів декларування, додавши до декларації засвідчені належним чином копії документів, що підтверджують їх вартість. У разі декларування об’єктів, які знаходяться на території України декларант має право долучити такі документи.

Юрій Вередюк детально розповів, за якими ставками оподатковуються об’єкти декларування та як визначити суму одноразового збору. Водночас звернув увагу, що одноразове декларування є правом громадянина, а не його обов’язком.

Крім цього, на зустрічі питання розглянуто порядок укладення трудових угод, подання повідомлення про прийняття працівника на роботу та застосування платниками касових апаратів чи програмних РРО.