Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості одноразового декларування активів обговорили з громадянами у Калуській ДПІ

опубліковано 02 серпня 2022 о 10:09

У Калуській ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області відбувся семінар щодо одноразового добровільного деклування активів громадян за участі начальника Калуської ДПІ ГУ ДПС Лілії Прокопів.

Обговорено питання одноразового добровільного (спеціального) декларування активів фізичними особами та наголошено на можливості отримання інформації про доходи громадян з використанням Електронного кабінету платника, а також про термін завершення такої кампанії.  

Посадовиця нагадала, що скористатися одноразовим добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти. Для цього фізичні особи повинні до 1 вересня 2022 року подати одноразову добровільну декларацію до Державної податкової служби України та сплатити одноразовий збір. До подання одноразової добровільної декларації декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі чи банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України.

Крім того, на семінарі було обговорено питання легалізації заробітної плати, сплати земельного податку, податку на нерухоме майно та порядок застосування платниками касових апаратів чи програмних РРО.