Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз’яснюють платникам податків норми законодавства щодо застосування розрахункових реєстраторів

опубліковано 16 червня 2022 о 14:13

Податкові інспектори Тисменицького відділу електронних сервісів управління електронних сервісів Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Юрій Гаврилюк та Степан Передерко надавали консультаційну допомогу з питань застосування РРО та ПРРО платникам податків Надвірнянського та Городенківського районів. Зокрема, податківці інформували відвідувачів про те, що починаючи з 01 січня 2022 року коло суб’єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців), які мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій значно розширилося: використання касових операцій стало обов’язковим для платників єдиного податку другої - четвертої груп.

Податківці також звернули увагу платників на переваги програмного касового апарату, що є хорошою альтернативою класичного реєстратора. Серед його переваг швидка реєстрація каси та реєстрація чеків безпосередньо в ДПС, просте відкриття та закриття зміни, фіскалізація чеків в режимі офлайн без використання КОРО та розрахункової книжки, а також автоматичне оновлення програми та відсутність потреби у сервісному обслуговуванні.

У ході діалогу було розглянуто алгоритм застосування РРО. Обговорено послідовність дій суб’єкта господарювання для реєстрації програмного РРО, яка здійснюється на підставі заяви, що подається в електронній формі через сервіс ДПС «Електронний кабінет».

Фахівці податкової служби познайомили присутніх і з особливостями ведення товарного обліку, зокрема перечислили категорії суб’єктів господарювання для яких він є обов’язковим.