Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Надвірнянській податковій надають платникам консультаційну підтримку

опубліковано 10 червня 2022 о 10:19

Як зареєструвати касовий апарат та якому надати перевагу: класичному чи програмному? За відповідями на ці запитання завітали на консультацію до Надвірнянської державної податкової інспекції платники податків.

Насамперед начальник Надвірнянської ДПІ Василь Гнатюк зазначив, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати касовий апарат, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Окрім того, платнику необхідно подати повідомлення 20-ОПП, в якому зазначається приміщення, де використовуватиметься РРО чи ПРРО. Оскільки, платників цікавив, насамперед, програмний реєстратор, адже це зручно, функціонально й економно (програмне забезпечення надається податковою безкоштовно), тому Василь Гнатюк детально зупинився на процедурі реєстрації та роботи саме ПРРО. Зокрема зауважив, що реєстрація програмного реєстратора здійснюється на підставі заяви, що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання через Електронний кабінет.

Також Василь Гнатюк нагадав присутнім про можливість задекларувати неоподатковані в минулому активи в рамках дії податкової амністії та у такий спосіб легалізувати їх, сплативши одноразовий збір.