Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як забезпечити стабільні надходження до місцевих бюджетів громад обговорювали податківці та чиновники Рогатинщини

опубліковано 05 травня 2022 о 14:15

Попри нелегкий воєнний час, питання стабільного надходження коштів до місцевих бюджетів є вкрай актуальним. Адже наразі мова йде не лише про належне функціонування громад, а й про допомогу оборонній здатності країни. Власне, пошук нових резервів бюджетних надходжень обговорювали начальник Рогатинської ДПІ Тетяна Холява разом з керівником Рогатинської ТГ Марією Гураль та керівником Букачівської громади Олександрою Вітер-Любевич.

Зокрема, під час зустрічей мова йшла про необхідність проведення інвентаризації об’єктів нерухомості та земельних ділянок громад. Адже майнові податки є одним з основних джерел наповнення місцевого бюджету. Оскільки бізнес зараз працює на економічному фронті, тож вкрай важливо не допустити в регіонах, де немає бойових дій, скорочення робочих місць чи зниження рівня розміру заробітних плат.

Тетяна Холява, керівник податкової інспекції, зазначила, що наразі необхідно зосередити роботу і над скороченням податкових боргів платників податків, наявність яких негативно впливає, насамперед, на фінансові можливості громад. Зі свого боку, податкова служба регулярно надає актуальну інформацію щодо кількості боржників та наявних у них сум заборгованостей по кожній громаді, а також готова надавати необхідні консультації щодо застосування податкового законодавства усім платникам податків.

Також у податковій нагадали, що кампанія податкової амністії триває й надалі. Тож, якщо громадяни мають бажання легалізувати неоподатковані в минулому активи, вони можуть подати до органів ДПС добровільну декларацію та, сплативши одноразовий збір, обнулити податкову історію.