Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спільні заходи роботи налагоджують верховинські податківці з представниками тергромад

опубліковано 05 травня 2022 о 09:26

Під час робочої зустрічі начальник Верховинської ДПІ Оксана Ясінська разом з головою Зеленської територіальної громади Володимиром Феркаляком обговорили спільні методи роботи, спрямовані на скорочення податкового боргу платниками податків громади, що забезпечить  наповнення бюджету громади такими необхідними ресурсами фінансування. Особливої уваги, зауважила, Оксана Ясінська, потребує робота з дрібними боржниками, тобто тими платниками податків, які мають незначні суми боргу. Адже такі дріб’язкові, на перший погляд, борги обліковуються у великої кількості платників, що в підсумку дають чималу цифру.

Також в ході зустрічі  досягнуто домовленостей щодо обміну інформацією між установами. Це дасть можливість розширити базу оподаткування, та як наслідок, забезпечить належні надходження до бюджету як громади, так і держави.

Також Оксана Ясінська нагадала, що наповнення місцевих бюджетів відбувається, насамперед, за рахунок податку на доходи фізичних осіб, земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Відтак, особливої актуальності набирає питання проведення належної інвентаризації об’єктів нерухомості та земельних ділянок громади.