Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Городенківської ДПІ розповіли про податкові новації підприємцям Городенківського ринку

опубліковано 25 січня 2022 о 09:39

Нещодавно начальник Городенківської ДПІ Руслан Колодій детально розповів фізичним особам – підприємцям місцевого ринку про застосування касових апаратів.

За словами Руслана Колодія реєстратори розрахункових операцій чи програмні РРО можуть не застосовувати платники єдиного податку першої групи та спрощенці, які продають товари (крім підакцизних) на території села. Він роз’яснив, що до першої групи платників єдиного податку відносяться фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню.

Одночасно податківець зауважив, що підприємці-платники єдиного податку ІІ-IV груп незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, які здійснюють розрахунки за товар готівкою або за допомогою платіжних карток зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО та повинні видавати фіскальні чеки покупцям. Водночас, Руслан Колодій зауважив, що виключення щодо використання реєстраторів розрахункових операції є для платників, які здійснюють діяльність на території села, за умови не перевищення доходу 167 мінімальних заробітних плат, та при цьому обов’язком для них є ведення КОРО та РК.

Крім цього, посадовець нагадав присутнім, що фізичні особи-підприємці платники єдиного податку, які здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов’язані вести облік товарних запасів, відповідно до вимог затвердженого Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, який затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496.

Крім цього, в ході роз’яснювальної роботи податківець зосередив увагу підприємців також на кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування та щорічній кампанії декларування доходів, отриманих у 2021 році.