Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Івано-Франківські податківці провели семінар щодо новацій застосування РРО платниками єдиного податку та порядку ведення обліку товарних запасів

опубліковано 24 січня 2022 о 14:25

Івано-Франківські податківці нещодавно провели семінар для платників щодо новацій застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку та порядку ведення товарних запасів.

Під час семінару начальник Івано-Франківської ДПІ Олександра Михайловська наголосила, що підприємці-платники єдиного податку ІІ-IV груп, які здійснюють розрахунки за товар готівкою або платіжними картками зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО, а також зобов'язані видавати фіскальні чеки покупцям. Водночас зауважила, що фізичні особи-підприємці платники єдиного податку, що здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов’язані вести облік товарних запасів, відповідно до вимог затвердженого Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, який затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496.

Також посадовець розповіла присутнім про порядок реєстрації програмних РРО. За її словами, реєстрація програмного РРО здійснюється за заявою платника, яка подається в електронній формі за основним місцем обліку через Електронний кабінет.

«При реєстрації ПРРО у заяві за формою № 1-ПРРО важливо правильно заповнити адресні дані, так як зазначено у формі 20-ОПП. Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання. Платники, які бажають зареєструвати програмні РРО можуть отримати інформаційну підтримку в податковій службі, а також за допомогою можуть звернутись до Центру обслуговування платників за місцем реєстрації», - зазначила податківець.

Крім того, Олександра Михайловська розповіла про кампанію одноразового декларування активів громадян, під час якої громадяни до 1 вересня 2022 року мають можливість легалізувати активи, з яких раніше не були сплачені податки.