Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Верховинській ДПІ відбулась гаряча лінія щодо застосування РРО чи ПРРО платниками єдиного податку

опубліковано 24 січня 2022 о 14:11

В Верховинській ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області 24 січня п.р. відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо застосування РРО, ПРРО платниками єдиного податку. На запитання платників податків відповідала начальник Верховинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Оксана Ясінська.

Надаємо відповіді на запитання, з якими зверталися платники податків.

Питання: Чи застосовується РРО при безготівкових розрахунках?

Відповідь: У разі здійснення розрахунків у безготівковій формі реєстратори розрахункових операцій не застосовуються. Якщо покупець в банківській установі сплатив на рахунок продавця кошти за товар чи послугу, чи готівкою через касу банку, то РРО не застосовується.

Якщо ж підприємець платник єдиного податку приймає оплату через інтернет-еквайринг із застосування платіжних карт за допомогою платіжних систем, він зобов’язаний використовувати РРО чи ПРРО.

Питання: Чи зобов’язані платники єдиного податку першої групи застосовувати РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг?

Відповідь: Підприємці-платники єдиного податку першої групи, які здійснюють діяльність з торгівлі на ринках, надання побутових послуг виключно населенню, а також фізичні особи, які продають на ринку власні вживані речі або продукти власного підсобного господарства, як сьогодні, так і надалі, мають право не застосовувати РРО.

Питання:Чи необхідно ФОП на загальній системі оподаткування застосовувати РРО або ПРРО?

Відповідь: Фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування при здійсненні розрахункових операцій в готівковій формі повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО за виключенням суб’єктів господарювання, яким дозволено проводити розрахункові операції з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій відповідно до чинного законодавства.

Питання: Чи необхідно реєструвати КОРО на програмний РРО?

Відповідь: Чинним законодавством у сфері проведення розрахунків за товари (роботи, послуги) у готівковій та безготівковій формі не передбачено реєстрації та використання книги обліку розрахункових операцій на програмний реєстратор розрахункових операцій.