Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Верховинщині податківці продовжують роз’яснювати новації застосування РРО платниками єдиного податку та порядок декларування активів

опубліковано 24 січня 2022 о 08:50

Начальник Верховинської ДПІ Оксана Ясінська під час семінару розповіла платникам податків про основні норми Закону України від 15.06.2021р. № 1539-ІХ щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету. Податківець нагадала і про кампанію декларування доходів громадян за 2021 рік, яка розпочалась 1 січня 2022 року.

Також керівник податкової інспекції звернула увагу присутніх на обов’язкове застосування з 1 січня 2022 року реєстраторів розрахункових операцій абро програмних РРО у разі проведення готівкових розрахунків підприємцями, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп та нагадала про переваги застосування програмних РРО суб’єктами господарювання, а також про відповідальність, яка передбачена за порушення платниками вимог законодавства під час проведення розрахункових операцій.

Крім цього, Оксана Ясінська нагадала, що фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку, що здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов’язані вести облік товарних запасів, відповідно до вимог затвердженого Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, який затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496.

Також посадовець роз’яснила підприємцям порядок реєстрації програмних РРО за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет». За її словами, реєстрація реєстратора розрахункових операцій здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків. Для реєстрації ПРРО суб’єкт господарювання або його представник подає до контролюючого органу заяву про реєстрацію.