Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рогатинщині податківці продовжують роз’яснювати підприємцям новації застосування РРО чи ПРРО та порядок ведення обліку товарних запасів

опубліковано 24 січня 2022 о 08:47

Нещодавно начальник Рогатинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Тетяна Холява розповіла фізичним особам – підприємцям місцевих торгових закладів про порядок застосування РРО та програмних РРО при проведенні діяльності.

За її словами, підприємці II – IV груп при здійсненні розрахунків з покупцями за готівку чи через карткові рахунки зобов’язані використовувати РРО або програмний РРО. Водночас, податківець звернула увагу присутніх на переваги застосування ПРРО – безкоштовного програмного реєстратора, який можна завантажити з сайту ДПС України на телефон, планшет чи інший гаджет та зареєструвати, подавши заяву за формою 1-ПРРО через «Електронний кабінет».

Керівник податкової інспекції також роз’яснила платникам податків про порядок обліку товарних запасів, який затверджено наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496.

«Вести такий облік зобов’язані лише окремі категорії підприємців. Це платники єдиного податку, що здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку ІІІ групи, які зареєстровані платниками ПДВ», - зазначила Тетяна Холява.

Крім цього, податківець зосередила увагу підприємців на кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування та щорічній кампанії декларування доходів, отриманих у 2021 році.