Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З роз’яснювальними візитами податківці - до платників податків Калущини

опубліковано 16 січня 2022 о 09:15

З метою підвищення податкової обізнаності серед платників податків працівники Калуської ДПІ продовжують роз’яснювальну роботу щодо застосування норм чинного законодавства.

Так, начальник Калуської ДПІ Лілія Прокопів відвідала торговий заклад “Європодукти”  та нагадала про обов’язкове застосування касових апаратів підприємцями, що перебувають на будь-якій групі спрощеної системи оподаткування (окрім першої ), під час здійснення ними готівкових розрахунків з покупцями. Також Лілія Прокопів зауважила, що підприємці замість традиційного касового апарату  можуть використовувати його аналог – програмний реєстратор, завантажити який можна на вебпорталі  ДПС України безкоштовно. Реєстрація  такого ПРРО здійснюється через Електронний кабінет платника податків.

Що ж до ведення товарного обліку за новим порядком, то податківець  роз’яснила, що обов’язковим він є лише для платників єдиного податку, які перебувають на обліку як платники ПДВ, та для тих “спрощенців”, які здійснюють торгівлю складною побутовою технікою, виробами медичного чи фармацевтичного призначення, а також виробами з дорогоцінних металів чи каміння.

Також  Лілія Прокопів нагадала підприємцю, що наразі триває кампанія  добровільного декларування активів громадян, тож за бажанням, якщо у громадян є неоподатковані активи, вони можуть їх легалізувати, подавши одноразову декларацію до податкової служби до 1 вересня ц.р. та сплативши одноразовий збір від суми задекларованих статків.

Окрім того, зауважила начальник ДПІ. уже розпочалася щорічна кампанія декларування доходів громадян, отриманих за минулий рік, тож якщо є обов’язок декларування, слід поспішити, адже подати декларацію можна до 1 травня ц.р.