Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про необхідність використання касового апарату нагадала торгівцям хутром начальник Тисменицької ДПІ

опубліковано 15 січня 2022 о 09:26

Якщо підприємець перебуває на спрощеній системі  оподаткування II-IV груп та здійснює готівкові розрахунки, він зобов’язаний використовувати касовий апарат чи його програмний аналог. Про це нагадала начальник Тисменицької ДПІ Олександра Гайдей підприємцям, що здійснюють торгівлю хутряними виробами,  під час робочих відвідин одного з ТЦ міста.

Також ознайомила присутніх з особливостями нового порядку ведення товарного обліку, передбаченого наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496, та детально зупинилася на переліку тих СГ, у кого виникає обов’язок ведення такого обліку, а у кого – ні.

Олександра Гайдей також звернула увагу присутніх на стартуванні щорічної деклараційної кампанії доходів, отриманих громадянами у минулому році, та коротко охарактеризувала види доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню.

Окрім того посадовець нагадала і про право громадян на одноразове декларування активів, тобто податкову амністію. Дана кампанія передбачає, що громадяни до 1 вересня цього року можуть легалізувати активи за зниженими ставками та при цьому уникнути покарання.