Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про необхідність використання касових апаратів при здійсненні торгівлі готівкою розповідали підприємцям Тлумача

опубліковано 13 січня 2022 о 17:14

З роз’ясненням податкового законодавства до підприємців: начальник Тлумацької ДПІ Микола Іванішин провів зустрічі з cуб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність в торгових закладах.

Зокрема, Микола Іванішин нагадав про необхідність з 1 січня 2022 року обов’язкового використання РРО/ПРРО підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють  готівкові розрахунки. Також зупинився і на законодавчих нормах, якими передбачено звільнення ФОПів від обов’язкової фіскалізації – перед усім це стосується “cпрощенців” І групи та фізосіб-підприємців, що здійснюють діяльність у сільській місцевості, за умови не перевищення ними обсягу річного доходу понад 167 розмірів мінімальної заробітної плати.

Також керівник податкової інспекції розповів про цифровий аналог звичного касового апарату – ПРРО, який можна встановити безкоштовно. Микола Іванішин зазначив, що більш детально дізнатися про ПРРО можна на офіційному сайті ДПС України, на якому розміщений функціональний банер «Програмні РРО». Тут містяться нормативно-правові акти, повідомлення, роз’яснення, відео уроки тощо.

Окрім того, податківець нагадав про початок деклараційної кампанії доходів громадян за 2021 рік, та перелічив види доходів, які необхідно задекларувати.

Однією з тем зустрічей стало й обговорення перебігу одноразового добровільного декларування активів громадян, з яких в минулому не були сплачені в повному обсязі податки та збори. Податкова амністія триватиме до 1 вересня 2022 року, й саме до цього часу у громадян є час легалізувати свої неоподатковані статки.