Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові новації обговорили фахівці Калуської ДПІ з представниками місцевого бізнесу

опубліковано 13 січня 2022 о 16:07

В Калуській ДПІ за участі її керівника Лілії Прокопів та працівників відповідних структурних підрозділів служби  за “круглим столом” відбулося обговорення податкових новацій та актуальних питань оподаткування з керівниками торгових центів та магазинів міста Калуша.

Зокрема, податківці нагадали присутнім про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які перебувають спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. Також надали інформацію щодо категорій малого бізнесу, для яких касові апарати наразі не є обов’язковими. Це – спрощенці I групи та  ФОПи, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості з дотриманням певних умов, передбачених законодавством.

Окрім того, податківці звернули увагу присутніх на необхідності ведення товарного обліку підприємцями “’єдинниками” III групи, що є платниками ПДВ, та II-IV груп, які провадять торгівлю складною побутовою технікою, медичними виробами чи лікарськими засобами або ж ювелірними виробами чи побутовими, виготовлених з напів/дорогоцінного каміння.

Що ж до застосування РРО, то працівники податкової служби, запропонували бізнесу в якості альтернативи класичним, використовувати програмні реєстратори, перевагами яких є мобільність, легкість у користуванні та безкоштовність. Встановити програму можна на будь-який гаджет, подавши заяву  до податкового органу через Електронний кабінет платника податків за формою 1 ПРРО. Також керівників торгових закладів ознайомили й з іншими функціональними можливостями Е-кабінету.

Обговорили учасники зібрання також і хід кампанії одноразового добровільного декларування активів громадян, з яких не було сплачено належним чином податки. Податкова амністія триватиме до 1 вересня 2022 року та має одноразовий і цілком добровільний характер, участь у ній, за умови сплати одноразового збору, передбачає легалізацію активів та надає звільнення від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за вчинені порушення податкового та валютного законодавства.

Також податківці наголосили на важливості дотримання норм податкового законодавства усіма суб’єктами господарювання, сумлінній сплаті ними податків та зборів та недопущення податкових боргів чи недоїмки з ЄСВ.