Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Богородчанщини та представниками Дзвиняцької сільської ради на зустрічі обговорили актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 09 грудня 2021 о 16:30

Про податкову амністію, її мету та терміни проведення, а також про забезпечення сплати місцевих податків платниками податків розповіла на зустрічі з представниками Дзвиняцької сільської ради начальник Богородчанської ДПІ Любов Грицак.

Посадовиця зазначила, що одноразове декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою активів, які належать на правах власності, якщо такі активи були придбані за кошти, з яких не були сплачені податки. Також звернула увагу, що декларуванню підлягають активи, придбані до 1 січня 2021 року і які знаходяться як на території України так і за її межами.

Об’єктами декларування, за словами керівника ДПІ, можуть бути валютні цінності, рухоме та нерухоме майно, активи у вигляді облігацій внутрішньої державної позики тощо.

Любов Грицак розповіла про розміри ставок, порядки обчислення суми одноразового збору та подання одноразової декларації, терміни сплати суми збору.

Також під час зустрічі посадовці обговорили питання наповнення місцевого бюджету, сплати громадянами місцевих податків і зборів та вжиття заходів щодо погашення заборгованості з податків і зборів як громадянами так і суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на території сільської ради.