Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова амністія: хто , як та коли нею може скористатися. Роз’яснювальна робота в Яремчанській ДПІ триває

опубліковано 08 грудня 2021 о 15:06

З основними нормами Закону України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» ознайомив платників податків начальник Яремчанської ДПІ Юрій Вередюк.

Зокрема, податківець детально зупинився на активах, які можуть бути задекларовані,та ознайомив присутніх зі ставками одноразового збору. Також Юрій Вередюк зазначив, що декларування має добровільний характер, тобто рішення щодо подання чи неподання декларації громадяни приймають самостійно. Однак, наголосив податківець, слід пам’ятати, що тим, хто скористається податковою амністією, держава гарантуватиме захист від адміністративної, кримінальної та дисциплінарної відповідальності за вчинені в минулому порушення податкового та валютного законодавства.

Подати одноразову добровільну декларацію громадяни можуть виключно в електронній формі за допомогою Електронного кабінету платника податків. До речі, як зауважив Юрій Вередюк, даний сервіс податкової дає можливість платнику звірити свій стан розрахунків з бюджетом, надіслати запити чи подати податкову звітність доволі оперативно в режимі 24/7.

Також Юрій Вередюк інформував платників про переваги використання єдиного рахунку.