Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову амністію говорили під час зустрічі податківців Тлумаччини та працівники Тлумацького районного споживчого товариства

опубліковано 10 грудня 2021 о 08:21

На зустрічі з  працівниками Тлумацького районного споживчого товариства начальник Тлумацької ДПІ Микола Іванішин розповів про проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яке стартувало 1 вересня 2021 року  та триватиме до 1 вересня 2022 року.

Микола Іванішин наголосив, що скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання об'єктів декларування чи на момент отримання доходів, за рахунок яких були отримані об'єкти декларування.

Для цього, за словами посадовця, декларанту потрібно подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, зазначивши в ній активи, що їм належать, та з яких не були сплачені податки і збори. При цьому в Декларації не потрібно зазначати інформацію про джерела одержання таких об'єктів.

Також Микола Іванішин розповів, що у разі декларування готівкових коштів в національній або іноземній валюті, декларанту перед поданням декларації потрібно розмістити такі кошти на спеціальному рахунку в банку України.

Крім цього поінформував, які активи громадянин має право не декларувати, проте вважатиметься, що податки і збори сплачені в повному обсязі.

Водночас зазначив, що декларація подається лише в електронному вигляді, а сплатити визначену суму одноразового збору необхідно протягом 30 календарних днів після її подання.

На завершення зустрічі, Микола Іванішин запропонував підписатися на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС в Івано-Франківській області у соціальних мережах. Також зауважив на можливості спілкування з податковою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX.