Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційна робота щодо кампанії одноразового декларування на Рожнятівщині триває

опубліковано 03 грудня 2021 о 10:36

Про механізм подання одноразової декларації розповів представникам Рожнятівської територіальної громади начальник Рожнятівської ДПІ Михайло Гирда під час засідання “круглого столу”, основною темою діалогу якого стало обговорення основних норм Закону України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Метою податкової амністії, зазначив Михайло Гирда, є легалізація майна, набутого внаслідок ухилення від сплати податків. Декларанти, які скористаються нормами Закону, будуть звільнені від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства, а також подальшого нарахування та сплатити податків щодо доходів, за допомогою яких були набуті задекларовані активи.

В одноразовій декларації можна показати такі активи як валютні цінності та банківські метали, які розміщені на рахунках; нерухоме та рухоме майно, ювелірні цінності, предмети мистецтва чи антикваріату, а також цінні папери  та ін.

Із задекларованих статків, громадянам необхідно впродовж 30 днів після подання декларації сплатити одноразовий збір у розмірі від 2,5 до 9 відсотків

Також начальник податкової інспекції наголосив, що одноразове декларування є виключно добровільним, а тому відповідальності за неподання декларації немає.

Окрім одноразового декларування, під час заходу обговорено шляхи скорочення податкового бору платників громади перед бюджетом, методи запобігання тінізації найманої праці та основні напрямки взаємодії податкової служби та ТГ.