Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Городенківські податківці розповіли підприємцям ТЦ «Будмаркет» про одноразове добровільне декларування та застосування програмних РРО

опубліковано 03 грудня 2021 о 10:34

Начальник Городенківської ДПІ Руслан Колодій під час зустрічі з підприємцями в торговому центрі «Будмаркет» розповів про особливості одноразового добровільного декларування активів фізичними особами.

Руслан Колодій наголосив, що до 1 вересня 2022 року громадяни можуть добровільно легалізувати неоподатковані активи за пільговими ставками одноразового збору. Посадовець детально розповів якi активи підлягають одноразовому декларуванню, хто може скористатись одноразовим добровільним декларуванням, хто не може бути декларантом. За його словами одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі через «Електронний кабінет».

Крім того, керівник податкової інспекції звернув увагу присутніх на обов’язкове застосування з 1 січня 2022 року реєстраторів розрахункових операцій, програмних РРО у разі проведення готівкових розрахунків підприємцями, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп. Посадовець порекомендував платникам завчасно потурбуватись про  реєстрацію програмних чи класичних касових апаратів.

Також податківець наголосив платникам про можливість сплати через єдиний рахунок всіх поточних платежів, податкового боргу за такими платежами та недоїмки з єдиного внеску. Водночас, єдиний рахунок не може бути використаний для сплати грошових зобов’язань чи податкового боргу з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також для сплати частини чистого прибутку до бюджету державними та комунальними підприємствами та їх об’єднаннями.

Руслан Колодій зазначив, для того, щоб перейти на сплату через єдиний рахунок, необхідно подати «Повідомлення про використання єдиного рахунку» за формою J/F 1307001 через Електронний кабінет та отримати квитанцію про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок. Крім того потрібно надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням одержувачів.