Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам Рогатинщини роз’яснюють особливості одноразового добровільного декларування активів

опубліковано 25 листопада 2021 о 11:38

Нещодавно начальником Рогатинської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Тетяною Холявою в Центрі обслуговування платників проведено зустріч з платниками податків щодо застосування положень Закону України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Посадовець розповіла, що скористатися податковою амністією можуть громадяни України, які набули активи до 1 січня 2021 року, що придбані за рахунок доходів, податки з яких не були сплачені або ж сплачені не в повному обсязі. Декларуванню підлягають грошові кошти в національній та в іноземній валютах, банківські метали, рухоме та нерухоме майно, дорогоцінне каміння, тощо. За її словами подати декларацію можна лише в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету платника до 1 вересня 2022 року.

Крім цього, керівник податкової інспекції розповіла про електронні сервіси ДПС, за допомогою яких платники можуть отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, терміни подання звітності та ознайомила з порядком сплати податків, єдиного внеску до бюджету через єдиний рахунок.

Крім того, посадовиця нагадала платникам про порядок застосування РРО чи ПРРО при проведенні розрахункових операцій за товари та послуги підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування, а також розповіла про переваги використання програмних РРО.