Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Калущини продовжують інформаційну кампанію щодо одноразового декларування активів

опубліковано 25 листопада 2021 о 10:54

На зустрічі з керівниками ТОВ «Спецпромпостач-1», ТзОВ «СК-Калуш» та ТзОВ «Калуш Сталь», яка відбулась нещодавно, начальник Калуської ДПІ Лілія Прокопів ознайомила присутніх з Законом України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», яким запроваджено одноразове декларування активів, придбаних за рахунок неоподатковуваних доходів.

За словами керівника податкової інспекції, громадяни України з 1 вересня п.р. до 1 вересня 2022 року мають змогу легалізувати свої грошові кошти в національній та іноземній валютах, об’єкти нерухомого та рухомого майна в Україні так і за її межами, майнові права, набуті ними у період до 1 січня 2021 року за рахунок доходів, податки з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі.   

Також Лілія Прокопів зазначила, що декларант самостійно визначає суму одноразового збору, яку необхідно сплатити до бюджету в спеціальній декларації за ставками від 2,5% до 9%. «Декларація подається лише в електронній формі через Електронний кабінет платника, - зазначила посадовиця. – Після подання такої декларації сума одноразового збору підлягає сплаті до бюджету протягом 30 календарних днів».

При цьому Лілія Прокопів зауважила, що громадяни можуть скористатися розтермінуванням сплати одноразового збору, однак суму такого збору необхідно буде розрахувати за збільшеними ставками.

Присутні мали можливість ознайомитись з інформаційними матеріалами щодо добровільного декларування. Також Лілія Прокопів розповіла про сервіси податкової служби, зокрема Електронний кабінет платника.