Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про кампанію одноразового декларування неоподатковуваних активів розповіла на зустрічі з підприємцями начальник Долинської ДПІ Олена Байко

опубліковано 25 листопада 2021 о 10:18

Під час нещодавньої зустрічі начальник Долинської ДПІ Олена Байко ознайомила підприємців Долинщини з основними положеннями Закону України  від 15 червня 2021 року № 1539-ІX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Зокрема поінформувала, які громадяни мають право скористатись податковою амністією, які об’єкти підлягають декларуванню, за якими ставками оподатковуються активи і в які терміни необхідно сплатити нарахований одноразовий збір.

Також зазначила, що особа, яка вирішила задекларувати свої неоподатковані активи, повинна подати добровільну декларацію в електронній формі до Державної податкової служби одноразову (спеціальну) до 1 вересня 2022 року.

Керівник податкової інспекції зазначила, що не потрібно декларувати:

квартири, площа яких не більше 120 кв. м.;

- грошові кошти в межах 400 тис. грн.

- житлові будинки до 240 кв. м за умови наявності права власності на земельну ділянку відповідного цільового призначення;

- нежитлові будинки некомерційного призначення, площею до 60 кв. м.;

- земельні ділянки, площею в межах норми безоплатної передачі;

 - один легковий автомобіль особистого некомерційного використання з середньою ринковою вартістю не більше 400 тис. гривень.

Крім того, Олена Байко розповіла про можливості електронних сервісів, які надає Державна податкова служба України та про дотримання роботодавцями вимог трудового законодавства щодо легалізації виплати заробітної плати та оформлення найманих працівників.