Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Тисменицькій ДПІ розповіли платникам про кампанію одноразового декларування та інші новації податкового законодавства

опубліковано 18 жовтня 2021 о 13:39

Під час чергової зустрічі начальника Тисменицької ДПІ Олександри Гайдей з платниками податків обговорювалися нововведення Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

В ході заходу посадовиця розповіла присутнім про порядок добровільного декларування активів, з яких не було сплачено податки,  хто є декларантами, які існують обмеження та заборони, які об’єкти можна задекларувати.

«Громадяни зможуть з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року скористатися можливістю цивілізованої легалізації активів. Для цього необхідно подати  одноразову (спеціальну) добровільну декларацію в електронній формі. Сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування необхідно протягом 30 календарних днів з дати подання такої декларації», - зазначила Олександра Гайдей.

Також Олександра Гайдей розповіла платникам податків в яких випадках застосовуються РРО, програмні РРО, звернула увагу на переваги використання програмних РРО.