Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості добровільного декларування активів роз’яснили платникам податків під час семінару верховинські податківці

опубліковано 18 жовтня 2021 о 13:14

Усе про одноразове добровільне декларування активів громадян мали змогу дізнатися платники податків під час семінару, який нещодавно провели працівники Верховинської  ДПІ.

Зокрема, начальник Верховинської ДПІ Оксана Ясінська зазначила, що скористатися правом податкової амністії громадяни можуть уже зараз, адже кампанія стартувала 1 вересня цього року та триватиме до 1 вересня 2022 року. Потенційними декларантами можуть бути як резиденти, так і нерезиденти України, проте останні мають бути платниками податків України на момент придбання ними активів. Декларувати можна статки, які знаходяться на території нашої країни чи за її межами. Це можуть бути, як зауважила Оксана Ясінська об’єкти рухомого чи нерухомого майна, валютні цінності, предмети мистецтва чи антикваріату, цінні папери, корпоративні права та ін., які були придбані громадянами до 1 січня2021 року за неоподатковані кошти. Подавши одноразову декларацію та сплативши одноразовий збір у розмірі від 2,5 до 9 відсотків вартості об’єктів, платник податків зможе легалізувати надбані ставки та не нестиме відповідальність за порушення податкового чи валютного законодавства.

Також податківець акцентувала увагу присутніх на виключно добровільному поданні декларації, тобто рішення про подання чи неподання громадянин приймає самостійно. У разі позитивного рішення, декларацію слід заповнити та подати через Електронний кабінет платника податків, який є доволі зручним та надійним сервісом комунікації між платником та податковою службою.