Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Галицької ДПІ на зустрічі із працівниками Галицького відділення АТ КБ «ПриватБанк» розповів про податкову амністію

опубліковано 13 жовтня 2021 о 15:00

Нещодавно начальником Галицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Петром Сисаком проведено зустріч із посадовими особами Галицького відділення АТ КБ «ПриватБанк» щодо податкової амністії.

Зокрема, посадовець роз’яснив питання застосування положень Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належним їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Під час проведення зустрічі начальник Галицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Петро Сисак розповів про основні особливості та ключові елементи проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування. Детально зупинився, які активи та об’єкти підлягають декларуванню, на розрахунку бази для нарахування збору, ставках збору, хто може бути декларантом і яким чином здійснюється декларування.

Петро Сисак зауважив, що одноразове декларування активів – це унікальна можливість для громадян легалізувати свої неоподатковані  доходи, і при цьому сплатити незначні ставки збору з таких активів.