Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Снятинської ДПІ розповів громадянам про одноразове добровільне декларування активів

опубліковано 13 жовтня 2021 о 14:47

Нещодавно начальник Снятинської ДПІ Мирослав Остафійчук провів зустріч з відвідувачами Центру обслуговування платників. Під час заходу посадовець розповів присутнім про порядок добровільного декларування активів, з яких не було сплачено податки.

Мирослав Остафійчук зазначив, громадяни зможуть з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року скористатися можливістю цивілізованої легалізації активів. Для цього необхідно подати  одноразову (спеціальну) добровільну декларацію в електронній формі.

Посадовець зазначив, що подати декларацію можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи та нерезиденти, які на момент отримання об’єкту декларування були резидентами і платниками податків. За його словами, об’єктами декларування є нерухоме та рухоме майно, валютні цінності, корпоративні права, майнові права, цінні папери, банківські метали, пам’ятні банкноти та метали.

Крім цього, начальник податкової інспекції розповів за якими ставками оподатковуються задекларовані об’єкти та в які терміни необхідно сплатити збір.