Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Яремчанщині податківці інформують про одноразове декларування активів

опубліковано 12 жовтня 2021 о 13:21

Під час зустрічі з працівниками Яремчанської Державної нотаріальної контори начальник Яремчанської ДПІ Юрій Вередюк розповів, що з 1 вересня 2021 року в Україні розпочалось одноразове (спеціальне) добровільне декларування громадянами України активів, розміщених на території України або  за її  межами, які належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

За словами посадовця, в такий спосіб держава дає можливість громадянам легалізувати свої статки, які були приховані від оподаткування. В першу чергу, це стосується громадян, які отримували заробітну плату в «конверті» або працювали неофіційно.

Як зазначив Юрій Вередюк, легалізації підлягають активи, придбані до 1 січня 2021 року та вартістю, що не перевищує 400 тис. грн. Посадовець детально розповів, які активи підлягають декларуванню, які ставки необхідно застосовувати для їх оподаткування, про особливості декларування готівкових коштів тощо.

Також звернув увагу, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування відбувається шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації до Державної податкової служби України через Електронний кабінет платника і подати таку Декларацію необхідно до 1 вересня 2022 року.

Крім цього наголосив, у разі якщо громадянин сплатить задекларовану суму, то держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства і в подальшому такі кошти вважатимуться легальними.