Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Галицькі податківці роз’яснюють про податкову амністію

опубліковано 16 вересня 2021 о 12:52

Нещодавно начальник Галицької ДПІ Петро Сисак провів зустріч з першим заступником міського голови Галицької територіальної громади Володимиром Олійником, директором Галицької районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Наталією Мацьків, начальником відділу соціальних  служб міської ради Любов’ю Гордійчук та працівники ЦНАПу, на якій розповів про кампанію одноразового декларування.

Як зазначив керівник ДПІ, з 1 вересня 2021 року громадяни мають можливість легалізувати свої статки, придбані за кошти, з яких не сплачувалися податки. Посадовець розповів, які саме об’єкти нерухомого та рухомого майна є об’єктами декларування, за якими ставками вони оподатковуються, як розрахувати суму одноразового збору, в який спосіб можна подати декларацію та коли потрібно сплачувати такий збір.

Також Петро Сисак поінформував про випадки коли можна одноразову декларацію не подавати і при цьому вважатиметься, що з коштів, за які придбані активи, повністю сплачено податки і збори відповідно до податкового законодавства.    

Крім цього, на зустрічі обговорювалося питання щодо резервів наповнення місцевого бюджету громади з податку на доходу фізичних осіб, податку на нерухоме майно, плати за землю, легалізація заробітної плати та дотримання роботодавцями вимог трудового законодавства.