Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Калуській ДПІ на зустрічі з платниками розглянули закон про податкову амністію

опубліковано 16 вересня 2021 о 12:42

В Калуській ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області проведено зустріч з платниками Калущини, на якій в.о.начальника Калуської ДПІ Оксана Бахур ознайомила присутніх з нормами Закону України від 15 червня 2021 року N 1539-IX, яким визначено порядок проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

Оксана Бахур розповіла, що скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об'єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об'єкти декларування. Джерело походження таких активів вказувати не потрібно.

Крім того, посадовиця назвала активи, які необхідно декларувати, що є базою для нарахування збору та ставки збору з одноразового добровільного декларування, які активи не підлягають декларуванню, обмеження та заборони щодо подачі декларації та зазначила, що одноразова добровільна декларація подається фізичними особами виключно в електронній формі.