Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова амністія – актуальна тема спілкування з громадськістю

опубліковано 16 вересня 2021 о 12:32

Основне завдання запровадження одноразового добровільного декларування – це легалізація неоподаткованих активів громадян. Здійснити це можна впродовж року за пільговими ставками: від 2,5 до 9 відсотків. Тому цілком закономірно, що таке нововведення викликає зацікавлення серед громадськості, адже скориставшись зараз правом на податкову амністію та сплативши невеликий одноразовий збір, в майбутньому не потрібно буде податковому органу доводити походження своїх активів.

Тож з метою інформування громадськості щодо особливостей добровільного одноразового декларування начальник Косівської ДПІ Оксана Мельниченко провела чергову зустріч з платниками регіону. Корисною інформацією для присутніх стало те, що декларувати можна не лише активи, які перебувають на території України, а й за її межами, тому Оксана Мельниченко детально зупинилася на ставках збору, оскільки в залежності від територіальної приналежності вони дещо різняться.

Звернула увагу посадовець й на те, одноразове (спеціальне) добровільне декларування буде відбуватися виключно в електронному вигляді – шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету у розділі  «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація.