Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Снятинські податківці роз’яснюють громадянам про податкову амністію

опубліковано 16 вересня 2021 о 13:25

Начальник Снятинської ДПІ Мирослав Остафійчук прийняв участь у засіданні комісії Снятинської територіальної громади з питань земельних відносин, екології та кадастру, на якій окрім питань, пов’язаних з адмініструванням земельного податку розглядалось і питання одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Як зазначив Мирослав Остафійчук, з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року громадяни мають право скористатись правом на податкову амністію, тобто задекларувати активи, що придбані за кошти, з яких не сплачувались податки, самостійно нарахувати та сплатити одноразовий збір. Посадовець розповів хто з громадян має право декларувати активи, а яким, відповідно до Закону заборонено це робити; назвав об’єкти, які підлягають декларуванню та ті, за які можна не звітувати.

Також розповів, за якими ставками оподатковуються активи, що знаходяться на території України та за кордоном, як задекларувати готівкові кошти, чи потрібно надавати документи, що підтверджують придбання об’єктів декларування тощо.

Насамкінець посадовець зазначив, що подання одноразової декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Скориставшись ним, декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності.