Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове декларування активів розповіли податківці Яремчанської ДПІ на зустрічі з працівниками ДП «Ворохтянський держлісгосп»

опубліковано 13 вересня 2021 о 14:50

Сьогодні, 10.09.2021 року, старший державний інспектор Яремчанської ДПІ Назар Яремчук провів зустріч з працівниками ДП «Ворохтянський держлісгосп», на якій розповів про кампанію одноразового добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплату одноразового збору до бюджету.

Зокрема, повідомив, що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року громадяни мають можливість задекларувати активи, отримані за рахунок доходів, податки з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі до 1 січня 2021 року.

Також Назар Яремчук розповів про об’єкти, які підлягають декларуванню та, які громадяни мають  право скористатись податковою амністією, за якими ставками оподатковуються активи і в які терміни необхідно сплатити нарахований податок, а також про можливість громадян скористатися розтермінуванням сплати збору.

Крім цього, наголосив, що подання одноразової декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. У разі, якщо особа не скористається цим правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів, вона вважатиметься такою, що повідомила про відсутність у власності активів, з яких не сплачено податки і збори.