Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Добровільне декларування доходів громадян – одна з тем засідання робочої групи на Верховинщині

опубліковано 13 вересня 2021 о 11:12

Особливості застосування добровільного одноразового декларування доходів громадян обговорили під час засідання робочої групи представники Верховинської селищної ради та місцеві податківці. 1 вересня цього року стартувала податкова амністія й триватиме до 1 вересня 2022 року. В рамках її проведення громадяни зможуть легалізувати неоподатковані доходи, сплативши при цьому податки за пільговою ставкою: від 2,5 до 9 відсотків, про це проінформувала присутніх начальник Верховинської ДПІ Оксана Ясінська. Також заступник селищного голови Верховинської селищної ради Марія Маківничук зазначила,що завдяки одноразовому декларуванню платники зможуть узаконити усі свої активи, якими вони володіють як на території України, так і за її межами.

         Також присутні обговорили питання легалізації найманої праці та неприпустимість виплат заробітної плати у “конвертах”, оскільки офіційні трудові відносини є не лише запорукою стабільних надходжень до бюджету, а й гарантією соціального захисту самих громадян.

         Окремою темою обговорення стало й питання скорочення податкових боргів платників податків. Наявність заборгованості унеможливлює належне фінансування потреб громади, а тому негативно впливає на добробут усіх її мешканців, зауважила Оксана Ясінська. Відповідно, підвищення рівня податкової культури та податкової обізнаності платників податків є пріоритетним завданням не лише для податківців, а й для кожного відповідального мешканця громади.