Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Тисмениччини знайомлять платників податків з одноразовим декларуванням

опубліковано 13 вересня 2021 о 11:08

Нещодавно в Центрі обслуговування платників Тисменицької ДПІ начальник інспекції Олександра Гайдей провела зустріч з платниками податків, під час якої ознайомила з основними положеннями Закону України  від 15.06.2021р. № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Як зазначила посадовиця, цей закон визначає особливості проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яке відбуватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Зокрема, впродовж року громадяни України матимуть право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. При цьому у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Також Олександра Гайдей розповіла про об’єкти, які підлягають декларуванню, категорії громадян, які мають право на подання одноразової декларації, терміни подання декларації та ставки оподаткування. Крім цього, звернула увагу на випадки, коли декларацію можна не подавати.

Під час зустрічі посадовиця розповіла платникам податків і про переваги використання програмних РРО, роз’яснила, в яких випадках РРО чи ПРРО не застосовуються та про відповідальність суб’єктів господарювання, які зобов'язані проводити розрахунки через касові апарати, у разі їх незастосування або застосування із порушенням встановлених вимог.

Крім того, повідомила про дотримання вимог трудового законодавства роботодавцями. Зокрема, зауважила, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, та подання до органу податкової служби повідомлення про прийняття працівника на роботу.

На завершення зустрічі, Олександра Гайдей розповіла про сервіс податкової служби - електронний кабінет платника податків, зручність та безпечність в  умовах пандемії.