Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як подати декларацію про одноразове добровільне декларування через Електронний кабінет розповіли платникам податків тисменицькі податківці

опубліковано 14 вересня 2021 о 14:33

З основними аспектами одноразового добровільно декларування активів громадян, яке стартувало 1 вересня цього року ознайомили платників податків під час чергової зустрічі у Тисменицькій ДПІ. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Старший державний інспектор Тисменицького відділу електронних сервісів управління електронних сервісів Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Степан Передерко закцентував увагу платників на тому, що декларацію можна подати тільки через приватну частину Електронного кабінету платника податків, який є доволі зручним та функціональним сервісом спілкування з податковою, призначенням якого є надання платникам можливості реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування у режимі онлайн, зокрема й суттєво зменшити витрати на адміністрування податків.

Так, за словами Степана Передерка, через Е-кабінет, платник  має змогу, крім подання звітності, самостійно перевіряти розрахунки з бюджетом, а також здійснювати сплату податків.

Під час зустрічі з платниками податківець зупинився й на інших актуальних питаннях податкового законодавства. Так, Степан Передерко ознайомив присутніх про особливості застосування РРО платниками спрощеної системи оподаткування 2,3 та 4групи та розповів про переваги ПРРО над традиційними касовими апаратами.

Також податківець нагадав, що платники податків можуть ознайомитись з актуальними питаннями податкового законодавства  на офіційних сторінках ДПС України, зокрема й соціальних мережах Facebook, Telegram та допомогою сервісу «InfoTAX».