Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Богородчанщині продовжують роз’яснювати про податкову амністію

опубліковано 09 вересня 2021 о 16:03

Начальник Богородчанської ДПІ Любов Грицак провела зустрічі з колективами ПП «Сендем», ПП «Сендем – плюс», ПП «Сендем-буд» та ПП «Дністер-буд», на яких ознайомила з проведенням одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами активів, з яких не були сплачені податки.

Як зазначила посадовиця, кампанія одноразового декларування триватиме 1 рік: з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Впродовж цього часу громадяни матимуть змогу легалізувати свої статки, придбані за кошти, з яких не сплачувалися податки.   

Любов Грицак розповіла, які громадяни відповідно до вимог Закону України № 1539, мають право на подання декларації, які об’єкти підлягають декларуванню та за якими ставками.

Також поінформувала, що у разі декларування об’єктів, які знаходяться за межами України, декларант зобов’язаний документально підтвердити вартість таких об’єктів шляхом додання до одноразової (спеціальної) добровільної декларації засвідчених належним чином копій документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування. При цьому необхідно надати легалізовані в установленому порядку документи, які супроводжуються нотаріально засвідченим перекладом українською мовою.

За словами начальника Богородчанської ДПІ, декларація подається безпосередньо фізичною особою в електронному вигляді через Електронний кабінет. Впродовж 30 календарних днів після подання такої декларації визначена платником податків сума одноразового збору підлягає сплаті до бюджету.

Податкова служба протягом 60 календарних днів здійснюватиме камеральну перевірку такої декларації на виявлення арифметичних та логічних помилок.  Якщо за результатами перевірки будуть виявлені помилки, податкова служба надішле декларанту відповідне повідомлення. Після його отримання декларант повинен подати уточнюючу декларацію.

Також податковим органом буде проводитись перевірка правильності застосування ставки збору. З цією метою може перевірятися реєстрація правочинів та активів у державних реєстрах шляхом звернення до відповідних держаних органів.

Якщо за результатами такої перевірки буде встановлена розбіжність між даними реєстрів та задекларованою інформацією, податковий орган звертатиметься до декларанта із запитом щодо підтвердження наявності у нього зазначеного у декларації майна.