Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи зменшення податкового боргу та уникнення його подальшого накопичення обговорили під час робочої зустрічі податківці з представниками Долинської громади

опубліковано 22 липня 2021 о 14:19

Робота над зменшенням податкового боргу платників податків є вкрай важливим напрямком діяльності як податківців, так і керівників територіальних громад. Адже виникнення заборгованості зменшує надходження до бюджетів та унеможливлює належний  розвиток громад, а тому, як зауважила начальник Долинського відділу по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Сидор, тільки завдяки злагодженій співпраці можна позитивно вирішити дане завдання.

Зокрема податкова служба завжди оперативно реагує на запити громад та вчасно надає їм інформацію щодо наявних боржників громади,надає консультації з питань податкового законодавства, знання яких дозволить платникам уникати виникнення податкових боргів.

 Звернули увагу представникам громади і на необхідності інформування своїх громадян, які мають незначні суми боргу – до 3060 гривень, про важливість їх сплати. Оскільки податкова вимога у таких випадках боржникам не надсилається, то ефективність скорочення таких боргів буде повністю залежати від ініціативності громади.

Також під час зустрічі податківці акцентували увагу представників громади на необхідності популяризації добровільної сплати податків громадянами, адже вчасно сплачені податки забезпечать економічне та соціальне процвітання громади.

Загалом співпраця між Долинським відділом по роботі з податковим боргом та територіальними громадами є постійною та ефективною. Так, в ході проведення спільних скоординованих дій впродовж пів року вдалося зменшити суму податкових боргів серед платників 9 територіальних  громад  на 333 тисячі гривень, з них на 79,6 тисяч гривень погасили податкову заборгованість фізичні особи. Скоротилася  й на сотню кількість боржників, в яких вона обліковувалася  на суму до 100 гривень.