Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Снятинській ДПІ відбувся тренінг для платників податків щодо новацій в сфері застосування РРО, програмних РРО

опубліковано 16 липня 2021 о 15:15

Нещодавно у Снятинській ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області відбувся тренінг для платників податків щодо новацій в сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій, програмних РРО.

Начальник Снятинської ДПІ Мирослав Остафійчук розповів присутнім, що з 1 січня п.р. розширено коло платників податків, які зобов’язані застосовувати РРО, ПРРО. За його словами, використовувати РРО, ПРРО повинні суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю ювелірними виробами та дорогоцінним камінням власного виробництва та фізичні особи - платники єдиного податку, які надають платні послуги у сфері охорони здоров’я.

«Вже з 1 січня 2021 року використання РРО буде обов’язковим для фізичних осіб – платників єдиного податку 2, 3 та 4 груп незалежно від видів діяльності, крім  спрощенців 1 групи», – зазначив Мирослав Остафійчук .

Також посадовець звернув увагу присутніх, що фізичні особи-підприємці мають можливість використовувати як традиційні РРО, так і програми, призначені для реєстрації розрахункових операцій – програмні РРО.

Крім того, посадовець розповів про порядок оформлення нового працівника на роботу та наголосив на неприпустимості допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин, адже від цього залежить не тільки пенсійне забезпечення й соціальний захист працівників, але і добробут місцевих громад.