Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Івано-Франківські податківці провели тренінг щодо подання об’єднаної звітності з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску

опубліковано 28 травня 2021 о 08:29

В Івано-Франківській ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області нещодавно відбувся тренінг для платників податків щодо подання нової форми об’єднаної звітності з ПДФО, військового збору та єдиного внеску.

Під час заходу начальник відділу електронних сервісів Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ірина Малихіна розповіла про порядок заповнення та подання об’єднаної звітності «Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску», яка затверджена наказом Міністерства Фінансів від 15.12.2020 року № 773. Посадовець зазначила, що податковий розрахунок подається окремо за кожний квартал з розбивкою по місяцях звітного кварталу в податкову інспекцію за основним місцем обліку платника податків. Учасників заходу ознайомлено з основними змінами об’єднаної звітності та звернуто увагу на помилки, які допускаються платниками при заповненні та надсиланні звітності.

Крім цього, учасникам тренінгу надано практичні рекомендації щодо заповнення та подання в електронній формі декларації про майновий стан  та доходи за 2020 рік з метою отримання права на податкову знижку.

Також, Ірина Малихіна розповіла платникам податків про переваги подання звітності в електронному вигляді, зокрема, за допомогою «Електронного кабінету платника». Вона зазначила, що для подання звітів в електронному вигляді перш за все необхідно отримати електронний цифровий підпис для авторизації в сервісі «Електронний кабінет платника». Платники податків можуть безкоштовно отримати цифровий підпис в Івано-Франківському пункті обслуговування кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС.