Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про подання декларацій для отримання податкової знижки розповіли на тренінгу платникам податків снятинські податківці

опубліковано 24 травня 2021 о 16:46

На днях в Снятинській ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області відбувся тренінг для платників податків, на якому розповіли про порядок подання декларацій для отримання податкової знижки за допомогою електронних сервісів ДПС.

Під час заходу старший державний інспектор Снятинської ДПІ Інга Костащук розповіла присутнім, що громадяни можуть повернути з бюджету частину сплаченого податку на доходи фізичних осіб із зарплати. Для цього до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник, необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи, а також платіжні документи, які підтверджують здійсненні платником витрати. Скористатись правом на податкову знижку громадяни можуть до 31 грудня 2021 року.

Податківець на прикладі показала, як правильно заповнити і подати декларацію через «Електронний кабінет» та вкотре нагадала, що робота у приватній частині здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, отриманого у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів.

Інга Костащук рекомендувала платникам податків використовувати електронні сервіси ДПС, які за рахунок використання сучасних інформаційних технологій забезпечують дистанційне спілкування з податковою та значно спрощують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності. Також за допомогою сервісів «InfoTAX», «ЗІР», сторінок в соціальних мережах Facebook, Telegram-канал платники податків можуть першими отримувати анонси та роз’яснення фахівців, новини податкової та іншу корисну інформацію.