Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Надвірнянській ДПІ відбулась гаряча лінія щодо застосування РРО, ПРРО платниками єдиного податку

опубліковано 21 травня 2021 о 13:16

Нещодавно в Надвірнянській державній податковій інспекції ГУ ДПС в Івано-Франківській області проведено гарячу телефонну лінію щодо застосування РРО, ПРРО платниками єдиного податку. На запитання платників податків Надвірнянщини відповідала начальник Тисменицького відділу електронних сервісів Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Марія Модіна.

Під час гарячої лінії підприємці, які зобов’язані провадити діяльність із застосуванням касової техніки, цікавилися особливостями роботи програмних РРО та відповідальністю за порушення касової дисципліни. 

Посадовець наголосила, що реєстратори розрахункових операцій не застосовуються при здійсненні розрахунків за послуги у разі проведення таких розрахунків виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів. Якщо споживачі, використовуючи мережу Інтернет, замовляють послуги і розрахунки за них здійснюють виключно із застосуванням електронного платіжного засобу та платіжних систем (Приват24, LiqPay, Portmone, EasyPay, PayPong, Ipay.ua тощо), такі операції здійснюються без застосування РРО надавачем послуги.

Також тимчасово, до 1 січня 2022 року, у разі незастосування реєстратора розрахункових операцій передбачено фінансові санкції, визначені пунктом 1 статті 17  Закону України від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», а саме у разі проведення розрахункових операцій з використанням РРО, програмних РРО або розрахункових книжок на неповну суму вартості проданих товарів (наданих послуг), непроведення розрахункових операцій через РРО та/або програмні РРО, застосовуються в таких розмірах:

10 % вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) – за порушення, вчинене вперше;

50 % вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) – за кожне наступне вчинене порушення.

Щодо роботи Електронного кабінету платника податків, Марія Модіна відповіла платникам, що цей сервіс забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України та іншими законами, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, та нормативно-правовими актами, прийнятими на підставі та на виконання цього Кодексу та інших законів, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, в тому числі, заповнення, перевірки та подання податкових декларацій, звітності до контролюючого органу.