Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Верховині податківці провели тренінг для платників податків

опубліковано 24 травня 2021 о 16:47

На днях у Верховинській ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області відбувся тренінг для платників податків на тему: «Легалізація зарплати. Порядок подання повідомлення про прийняття на роботу».

Під час заходу начальник Верховинської ДПІ Оксана Ясінська наголосила присутнім щодо необхідності нарахування заробітної плати не нижче мінімально встановленого розміру та нагадала, що за використання найманої праці роботодавцями з порушенням трудового та податкового законодавства, передбачена відповідальність.

Також Оксана Ясінська нагадала присутнім, що фінансова спроможність місцевих територіальних громад на пряму залежить від розміру сплачених податків суб’єктами господарювання. Адже офіційне працевлаштування, отримання легальних доходів та гідна заробітна плата гарантують працівникам реалізацію їх прав, зокрема на пенсійне забезпечення, оплачувані відпустки тощо.

«На жаль, останнім часом й самі робітники погоджуються на неофіційне працевлаштування. До речі, саме такі громадяни, які працюють без оформлення трудових відносин, потім скаржаться до податкової служби на недобросовісних роботодавців, які не виплатили заробітну плату або звільнили без причини. Для запобігання подібної ситуації слід погоджуватись тільки на офіційне працевлаштування й таким чином забезпечувати собі захист на законодавчому рівні», - відмітила Оксана Ясінська.

На завершення тренінгу податківець закликала роботодавців дотримуватись трудового законодавства та відповідально ставитися до своїх зобов’язань перед найманими працівниками.