Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для платників Калущини податківці провели тренінг щодо легалізації заробітної плати

опубліковано 17 травня 2021 о 13:47

Нещодавно в Калуській ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області  головний державний ревізор – інспектор Калуського  відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок ГУ ДПС в Івано-Франківській області Надія Ковтун провела тренінг на тему: «Легалізація заробітної плати». 

Під час заходу посадовиця наголосила суб’єктам господарювання на обов’язкове офіційне працевлаштування найманих осіб та на неприпустимості допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин. Адже від кількості офіційно працевлаштованих громадян безпосередньо залежить фінансова спроможність кожної територіальної громади. Наслідком «тіньової» зайнятості для найманих працівників є відсутність соціальних гарантій, зокрема права на відпустку. У разі несплати єдиного соціального внеску наймані працівники втрачають страховий стаж та право на оплату лікарняних листків, пенсійне забезпечення.

Крім того, Надія Ковтун звернула увагу присутніх, що за використання роботодавцями праці найманих працівників з порушенням трудового та податкового законодавства, передбачена адміністративна та дисциплінарна відповідальність.