Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів на ТРК «Надвірна»

опубліковано 27 квітня 2021 о 16:25

У зв’язку із наближенням граничного терміну подання обов’язкових декларацій, начальник Надвірнянського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Руслана Гриценко звернулась громадян через ТРК «Надвірна» з нагадуванням про подачу декларацій.

Вона нагадала, що обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає:

- при отриманні доходів не від податкових агентів, тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи. До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам, успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення тощо;

- при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відносяться, зокрема, операції з інвестиційними активами;

- при отриманні іноземних доходів;

- та в інших випадках передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду.

Руслана Гриценко повідомила, що подати декларацію можна особисто або уповноваженою на це особою; надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання.

Враховуючи карантинні обмеження, вона рекомендувала платникам подавати декларацію про доходи в електронному вигляді – через Електронний кабінет платника, попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис.

Насамкінець нагадала, що Деклараційна кампанія - 2021, яка передбачає декларування громадянами доходів, отриманих минулого року, триває до 1 травня.