Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Івано-Франківській ДПІ відбувся тренінг з питань подання нової форми об’єднаної звітності з ПДФО, військового збору та єдиного внеску

опубліковано 26 квітня 2021 о 16:11

Фахівці Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області на днях провели тренінг для платників податків щодо подання нової форми об’єднаної звітності з ПДФО, військового збору та єдиного внеску.

 Під час заходу начальник відділу електронних сервісів Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ірина Малихіна розповіла про порядок заповнення та подання об’єднаної звітності «Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску», яка затверджена наказом Міністерства Фінансів від 15.12.2020 року № 773. Зокрема, зауважила, що податкові агенти до 11 травня п. р. повинні подати за 1 квартал нову форму, яка об’єднує інформацію щодо ПДФО, військового збору та ЄСВ. Посадовець зазначила, що податковий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку протягом звітного періоду. Податковий розрахунок подається незалежно від того, виплачує чи не виплачує доходи платникам податковий агент та незалежно від того чи сплачені платником єдиного внеску суми такого внеску фактично протягом звітного періоду. Податковий розрахунок подається в податкову інспекцію за основним місцем обліку платника податків окремо за кожний квартал з розбивкою по місяцях звітного кварталу.

Під час заходу Ірина Малихіна розповіла платникам податків про переваги подання звітності в електронному вигляді та електронні сервіси, якими вони можуть користуватися. Зокрема основний акцент було зосереджено на роботі «Електронного кабінету платника». Вона зазначила, що для подання звітів в електронному вигляді перш за все необхідно отримати електронний цифровий підпис для авторизації в сервісі «Електронний кабінет платника». Безкоштовно отримати цифровий підпис можна в Івано-Франківському пункті обслуговування кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС.

Крім цього, в ході тренінгу платникам надано практичні рекомендації з питань заповнення та подання звітності  в електронній формі та відповіді на запитання платників.