Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Верховинські податківці провели семінар для платників податків

опубліковано 22 квітня 2021 о 09:01

Нещодавно у Верховинській ДПІ Головного управління  ДПС в Івано-Франківській області відбувся семінар для платників податків щодо новацій застосування реєстраторів розрахункових операцій, програмних РРО та інших актуальних питань.

Під час заходу начальник Верховинської ДПІ Головного управління  ДПС в Івано-Франківській області Оксана Ясінська зазначила, що законодавець відтермінував застосування касових апаратів для платників єдиного податку 2-4 груп, крім випадків передбачених законодавством. Так, платники єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я, реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння, незалежно від обсягу доходу, зобов'язані проводити готівкові розрахунки з застосування РРО, програмних РРО. Водночас, підприємці – платники єдиного податку, які не здійснюють вищезазначені види діяльності та загальний обсяг доходу яких не перевищує в 2021 році – 1 млн 320 тис грн, можуть до 31.12.2021 року не використовувати касові апарати. Вона звернула увагу платників податків на скасування норми щодо впровадження механізму компенсації (кешбек).

Також, Оксана Ясінська нагадала учасникам семінару порядок декларування доходів громадян у 2021 році, які саме доходи необхідно задекларувати та в який спосіб краще подати декларацію. Розповіла про нарахування та сплату податку на землю та нерухоме майно, порядок заповнення та подання об’єднаної звітності з ПДФО, єдиного внеску та військового збору, яку платники податків вперше подають за І квартал 2021 року.

На завершення керівник Верховинської ДПІ звернула увагу суб’єктів господарювання на офіційне працевлаштування найманих осіб, адже через несплату єдиного соціального внеску наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання пенсії та інших соціальних виплат. Крім того, наголосила, що за використання роботодавцями праці найманих працівників з порушенням трудового та податкового законодавства, передбачена адміністративна та дисциплінарна відповідальність.