Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про погашення заборгованості з єдиного внеску говорили на зустрічі у Верховині

опубліковано 19 квітня 2021 о 08:35

Погашення заборгованості з єдиного соціального внеску економічно активними підприємствами регіону та приватними підприємцями – тема зустрічі, яка відбулася у начальника Верховинського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) Ганни Мартищук. У заході взяли участь начальник та заступник начальника  Коломийського відділу по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олександра Симчич та Оксана Дибач.

Олександра Симчич зазначила, що платнику, у якого виник борг з єдиного внеску, податковим органом надсилається вимога про сплату недоїмки. У разі не погашення такої заборгованості, податкові органи в порядку встановленому законом, надсилають до органів державної виконавчої служби вимоги про сплату недоїмки.

Крім того, на суму недоїмки з єдиного внеску нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення.

Строк давності для нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з єдиного внеску не застосовується.

Розстрочення та відстрочення сум заборгованості із ЄСВ не передбачена, а також така заборгованість не підлягає списанню.

Учасники заходу обговорили шляхи погашення заборгованості з ЄСВ, повідомили про інформування фізичних осіб-підприємців щодо несплачених сум єдиного внеску, яким направлено вимоги про погашення боргу. 

Нагадуємо, що через несплату єдиного соціального внеску наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії за віком, по інвалідності та в інших випадках, передбачених законодавством, адже пенсію буде призначено тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.