Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівник Надвірнянської ДПІ Василь Гнатюк продовжує зустрічі з керівниками територіальних громад

опубліковано 25 лютого 2021 о 11:21

Відбулась робоча зустріч начальника Надвірнянської ДПІ Василя Гнатюка та голови Переріслянської територіальної громади Василя Гринчака, на якій обговорювались важливі питання, від вирішення та реалізації яких залежить рівень добробуту громади та розвиток інфраструктури.

Зокрема учасники зустрічі розглянули питання наповнення бюджету та пошуку додаткових резервів, проведення інвентаризації земельних ділянок та нерухомого майна, прийняття ставок місцевих податків і зборів.

Також обговорили новації у законодавстві щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій у 2021 році. Зокрема, Василь Гнатюк зазначив, що у разі перевищення платником єдиного податку другої - четвертої груп (фізичною особою - підприємцем) в календарному році обсягу доходу в розмірі 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового (звітного) року, застосування реєстратора розрахункових операцій та/або програмного реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов'язковим. При цьому застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій необхідно з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та в усіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб'єкта господарювання як платника єдиного податку.

Крім цього, розповів про заходи з підтримки громадян та малого бізнесу, які запроваджені Законом України від 04 грудня 2020 року № 1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зокрема про списання податкового боргу, сукупний розмір якого не перевищує 3060 гривень та можливістю скористатися правом на безвідсоткове  відстрочення сплати такого боргу тим платникам податків, сума якого за усіма податками, зборами, платежами, штрафними санкціями та пенею станом на 1 грудня 2020 року не перевищувала 6800 гривень.

Також присутні обговорили хід кампанії декларування доходів, отриманих громадянами протягом 2020 року. Василь Гнатюк розповів, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, за якими ставками вони оподатковуються, а також хто з громадян може скористатися податковою знижкою.  

Очільник податкової інспекції проінформував присутніх про електронні сервіси від ДПС. Зазначив, що окрім подання звітності в електронному вигляді, за допомогою сервісу «Електронний кабінет» можна подати заяви для реєстрації РРО, отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків, включення підприємства до Реєстру неприбуткових установ та організацій тощо. Також, цей сервіс надає можливість отримати доступ до особистої інформації, зокрема, відомостей про доходи, стану поданої звітності, розрахунків з бюджетом, наявності чи відсутності податкового боргу тощо.