Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спільні завдання та перспективи розвитку громади обговорили начальник Надвірнянської ДПІ та голова Надвірнянської ТГ

опубліковано 24 лютого 2021 о 16:48

Резерви наповнення бюджету та шляхи розвитку територіальних громад обговорили під час зустрічі начальник Надвірнянської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франівській області Василь Гнатюк та голова Надвірнянської ТГ Зіновій Андрійович.

Функціонування будь-якої громади, її життєспроможність, економічний та соціальний розвиток залежать, насамперед, від її повноцінного фінансування, тобто від чесно задекларованих громадянами та сплачених податків. Саме тому належне проведення кампанії декларування доходів громадян є вкрай важливою, адже левова частка податку з доходів громадян надходить саме до місцевих бюджетів, а відтак скерована на потреби громади. Василь Гнатюк нагадав також і про обов’язок громадян сплати податку на нерухомість і земельного податку, та акцентував, що ці платежі є також значними складовими місцевих скарбниць. Звернув увагу податківець і про необхідність дотримання суб’єктами господарювання трудового законодавства, та сплати ними ПДФО та ЄСВ.

Податкова служба, зазначив керівник Надвірнянської ДПІ, з розумінням ставиться до складних умов сьогодення, в яких доводиться працювати бізнесу, саме тому державна політика, в тому числі й у податковій системі, спрямована на захист інтересів платника. Зокрема, ЗУ № 1072 передбачає для останніх ряд пільг – це і  безвідсоткове відтермінування сплати податкового боргу до 6800 гривень, і прощення суб’єктам господарювання пені та штрафних санкцій, за умови сплати ними основного боргу до 10 червня 2021 року, також нормами згаданого закону громадянам автоматично було списано податкові борги, сума яких не перевищувала 3060 гривень. Також в рамках дії закону до 1 березня сплячі ФОПи мають можливість списання недоїмки з ЄСВ.

Під час зустрічі Василь Гнатюк заручився підтримкою та розумінням голови ТГ щодо необхідності доброчесної сплати податків, а також у свою чергу запевнив представника громади у якісному обслуговувані платників податків та оперативному наданні їм послуг.